درباره وبلاگ


به وبلاگ پزشکی سلامتی من خوش آمدید. اگر مطالب وبلاگ برای شما مفیدباشند یا نه لطفا نظر بدهید تا به ما را در ادامه ی این راه کمک کرده باشید. یاعلی


<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





پزشکی سلامت
چهار شنبه 24 خرداد 1391برچسب:, :: 22:37 ::  نويسنده : علی

 رنگ ‌كردن مو در دوران بارداري ممنوع

جام جم آنلاين: دوران بارداري براي يك زن دوره شگفت‌انگيزي است؛ ماه‌هايي لبريز از حسي زيبا از جنس مادر شدن كه با ترديد و نگراني‌هاي خاصي همراه است. اين نگراني‌ها حتي از زمان تصميم‌گيري براي مادر شدن نيز در وجود يك زن شكل مي‌گيرد و با رشد موجودي تازه در درون بدن وي، بزرگ‌تر مي‌شود.

يكي از اصلي‌ترين دغدغه‌ها در شروع بارداري، نگراني از تغييراتي است كه بارداري بر چهره ظاهري يك زن به جا مي‌گذارد.

بخصوص خانم‌هايي كه در دهه سوم زندگي‌شان تصميم به بارداري مي‌گيرند، بيشتر نسبت به ظاهر شدن آثار ناشي از بارداري بر چهره خود حساسيت نشان مي‌دهند.


اگر شما هم جزو آن دسته خانم‌هايي هستيد كه دلتان نمي‌خواهد طي دوران بارداري موهايتان سفيد به نظر برسد، بايد بدانيد در ارتباط با رنگ كردن موها و تاثيرات منفي ناشي از مواد شيميايي موجود در رنگ مو، نظرات علمي قطعي وجود ندارد.

چراكه درصد بسيار ناچيزي از مواد شيميايي موجود در رنگ مو، در صورت تماس رنگ با كف سر وارد سيستم جريان خون مي‌شود و مي‌تواند از اين طريق اثرات منفي بر جنين داشته باشد.

دكتر زهره نيكبخت، متخصص پوست و مو در گفت‌وگو با جام‌جم با تاكيد بر ضرورت ساده‌زيستي خانم‌ها در دوران حساس بارداري مي‌گويد: از آنجا كه سيستم دفاعي بدن و ترشحات هورموني طي دوران بارداري دستخوش تغييرات بسياري مي‌شود،


احتمال بروز واكنش‌هاي آلرژي‌زا حتي نسبت به موادي كه در گذشته حساسيت به آن وجود نداشته، مطرح است. بر اين اساس بهتر است رنگ، هاي‌لايت، مش و فر كردن موها تا پايان دوره 9 ماهه بارداري و به طور قطع، ‌طي سه ماهه ابتدايي اين دوران صورت نگيرد.

آسيب‌پذيري جنين طي سه ماهه اول بارداري


بسياري از متخصصان زنان و زايمان توصيه مي‌كنند رنگ كردن موها تا سه ماهه دوم بارداري به تعويق افتاده شود، اما اين پزشكان راهكار ديگري را نيز به خانم‌ها پيشنهاد مي‌كنند و آن «هاي‌لايت كردن يا مش كردن» موهاست كه در آنها رنگ مو با كف سر تماس مستقيم ندارد، بلكه ساقه موها از كلاهي بيرون آمده و رنگ مي‌شود. همچنين با بهره‌گيري از اين روش‌ها، موهاي سفيد كمتر خود را نشان مي‌دهد.

اما دكتر نيكبخت با تاكيد بر اين‌كه مواد شيميايي موجود در رنگ مو حتي از ساقه موها نيز جذب مي‌شود، مي‌افزايد: نبايد فراموش كنيد پوست سر به آساني مواد مختلف را جذب كرده و از خود عبور مي‌دهد.


بر اين اساس امروزه تماس رنگ مو با كف سر حتي براي خانم‌هايي كه باردار هم نيستند، به دليل اثرات منفي ناشي از تركيبات شيميايي موجود در آن نفي مي‌شود.


جالب است بدانيد آزمايشات انجام شده روي حيوانات نشان داده، مواد شيميايي موجود در رنگ مو باعث نقص جنيني مي‌شود، البته اين مساله وقتي پيش مي‌آيد كه دفعات استفاده از رنگ زياد باشد و پوست سر، زياد در معرض رنگ شيميايي قرار بگيرد، اما اين مطالعات روي انسان به نتيجه قطعي نرسيده است.

اين متخصص پوست و مو ادامه مي‌دهد: تاكنون در محافل علمي دنيا پاسخ قطعي و روشني به عوارض رنگ مو روي جنين داده نشده است. به همين دليل برخي پزشكان رنگ كردن موها را حتي در ابتداي بارداري نيز نفي نمي‌كنند، اما از آنجاكه در سه ماهه اول بارداري،

تقسيمات اصلي سلولي و ايجاد شبكه‌هاي عصبي جنين شكل مي‌گيرد، جذب هر نوع ماده و تركيب شيميايي مي‌تواند اثرات بسيار مخربي بر جنين به جا گذارد. گرچه اين آسيب‌پذيري طي 9 ماه بارداري به درجات كمتري نيز ادامه دارد و بهتر است تماس مادر با تركيبات شيميايي و آلرژي‌زا طي اين دوران صورت نگيرد.

كساني كه زمينه آلرژيك دارند،‌‌آسيب‌پذيرترند

پس سه ماهه اول بارداري كه زمان شكل‌گيري جنين و پيشرفت سلول‌هاي اوليه جنيني است و بيشترين آسيب‌پذيري براي جنين وجود دارد، بايد از رنگ كردن مو خودداري شود و اين كار را در صورت ضرورت به سه ماهه دوم يا سوم بارداري موكول كرد، اما به گفته دكتر نيكبخت مادراني كه زمينه‌هاي آلرژيك پوستي، تنفسي يا گوارشي دارند بايد بيش از ديگران، نسبت به انجام كارهاي آرايشي و زيبايي پرخطر حساس باشند.

وي تاكيد مي‌كند: ما دقيقا نمي‌توانيم پيش‌بيني كنيم كه در بدن يك زن باردار چه واكنش‌هاي هورموني و آلرژي ممكن است رخ بدهد، براي همين واكنش‌هاي جديد و شديد در اين دوران غيرمحتمل نخواهد بود. آن هم در شرايطي كه يك زن باردار قادر به گرفتن هر نوع درمان دارويي نيز نيست. در چنين شرايطي بهتر است يك خانم باردار خود را با ريسك بروز آلرژي‌هاي جديد روبه‌رو نكند.

مصرف رژ لب براي بارداران ممنوع!

اغلب خانم‌ها علاقه زيادي به استفاده از لوازم آرايشي بخصوص رژ لب دارند. بي‌شك منع يك خانم در دوران بارداري به عدم استفاده از لوازم آرايشي چندان ساده نيست.

دكتر نيكبخت با تاكيد بر استفاده از لوازم آرايشي و بخصوص رژلب‌هاي استاندارد و داراي تاييديه وزارت بهداشت، بخصوص در دوران بارداري،


مي‌گويد: سرب موجود در رژلب‌هاي غيراستاندارد مي‌تواند اثرات تخريبي زيادي بر سيستم عصبي جنين داشته باشد. پس استفاده از رژلب‌هاي استانداردي كه سرب ندارد، در دوران بارداري منعي نخواهد داشت.


همچنين لازم است خانم‌هاي باردار، پيش از خواب آرايش خود را به طور كامل پاك كنند و مهم‌تر آن كه هرگز طي بارداري نه از لوازم آرايش جديد، بلكه از همان مارك‌هاي قبلي خود استفاده كنند.


اگر نخواهيم دچار اغراق شويم بايد بگوييم بارداري به خودي خود زيباست و حيف است طي اين دوره كوتاه كه در زندگي يك زن اتفاق مي‌افتد، سلامتي موجودي كه در حال شكل‌گيري است به مخاطره بيفتد.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب